7 Beste Servische Koks Messen in 2022

Als chef-kok of iemand die graag thuis kookt, weet u dat het juiste gereedschap essentieel is voor uw succes. Daarom is de keuze van het beste Servische koksmes voor uw keuken van essentieel belang.

In deze bijdrage worden 7 van de beste Servische koksmessen uitgelicht die in 2022 op de markt zijn. We zullen ook een overzicht geven van wat deze messen uniek maakt en waarom ze perfect zijn voor u. Verder gaan we in op de geschiedenis van dit mes, hoe het te gebruiken, enkele reinigingstips, en de meest voorkomende vragen die gesteld worden als men het over dit slagersmes heeft. Dus, als u op zoek bent naar een nieuw mes om aan uw collectie toe te voegen, lees dan zeker verder!

Korte geschiedenis van het Servische koksmes

Almazan is een naam die veel mensen buiten Servië kennen als een Servisch koksmes. Niet omdat ze in contact zijn geweest met één of andere Europese stad die naar hen genoemd is, maar dit komt geheel vanwege de populariteit door hun vakmanschap en creativiteit bij het maken van deze lemmeten. Dit is de reden waarom velen buiten Servië het Almazan-mes herkennen als een Servisch koksmes.

Mensen gebruiken één van de twee termen om dit mes aan te duiden, afhankelijk van het land waar u het over heeft als u over dit mes spreekt. Zo zal iemand die afkomstig is uit het land zelf en/of die lange tijd in andere landen zoals Spanje is geweest, spreken van Almazan, terwijl anderen misschien spreken van Servisch mes. Aangezien alle nationaliteiten de voorkeur geven aan specifieke woorden boven andere, zou het duidelijker kunnen worden welke term mensen precies gebruiken om deze Servische Messen te beschrijven.

Waarom zou u een Servisch koksmes willen hebben?

Als het op het snijden van voedsel aankomt, wilt u het beste en meest efficiënte gereedschap voor uw behoeften. Een Servisch koksmes kan elke klus met gemak aan!

Sommige professionals gebruiken dit keukenmes omdat het beter is dan andere soorten messen.

Duurzaamheid – Het beste Servische koksmes is gemaakt van duurzaam koolstofstaal. Versterkt, volgens een traditionele methode, zoals handgesmeed staal. Daardoor behouden ze hun scherpte na verscheidene slijpbeurten, zodat ze veilig zijn voor dagelijks gebruik zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over afbrokkelen of snel breken door slijtage.

Rauw voedsel hakker – Een Servisch mes is een veelzijdig instrument dat voor veel dingen wordt gebruikt, zoals het hakken van vlees of groenten. De scherpe rand maakt het perfect voor het scheuren door de meeste ingrediënten, en u heeft geen extra hulp nodig bij het hanteren van uw voedsel vanwege de veiligheidsfuncties die zijn ingebouwd in het ontwerp van dit mes – zorg er echter voor dat u zich niet snijdt met de puntige punt.

Unieke vorm – Er gaat niets boven de schoonheid en het vakmanschap van een Servisch koksmes. Al generaties lang met de hand gemaakt, van natuursteen in een oeroud proces – deze messen zullen u tientallen malen gebruiken voordat ze problemen krijgen met de duurzaamheid. Bovendien zijn ze voorzien van een lederen omhulsel zodat ze mooi blijven en veilig zijn wanneer ze niet actief worden gebruikt – laat uw grill gewoon al het werk doen wanneer u klaar bent met het gebruik ervan.

Top 3 beste Servische koksmessen

Wij stellen u onze top 3 Servische koksmessen voor. Er zijn een paar opties om uit te kiezen, en u kunt er hier meer over lezen.

1. Couteaux Damas Roestvrij Patroon Gelast Servisch Mes

Deze iconische Servische messen zijn nu verkrijgbaar in een verfijnde patroon-gelaste versie. Het handvat is gemaakt van warm, natuurlijk olijfboomhout, dat niet alleen de kwaliteit geeft die u verwacht van deze kwaliteits productlijn, maar ook de extra comfort en gevoel.

Dit mes is een veelzijdig keukengereedschap van hoge kwaliteit. Het heeft een innovatieve lemmetvorm dat gebruik maakt van de nieuwe updates die de prestaties in beide taken verbetert – het vermindert de hoogte en maakt het iets langer voor gebruik thuis of op BBQ’s/kampeertochten buiten.

Kenmerken:

 • Het handvat van dit product is afkomstig van de natuurlijke olijfboom, wat een luxueus gevoel geeft.
 • Het is een hoogstaand product
 • Dit mes is bruikbaar in zowel natte als droge omstandigheden. Door de corrosiebestendige roestvrijstalen lagen gaat het langer mee dan andere messen. U hoeft u geen zorgen meer te maken over roest!

2. Damas Messen Bushcraft Servisch Mes

Dit Bushcraft mes is ideaal voor al uw binnen- en buitenactiviteiten. Dit model heeft een uniek ontwerp waardoor het perfect is om gemakkelijk door grote stukken vlees, hout of botten te snijden!

Dit handgesmeed Bushcraft Serbian mes is een must-have voor elke buitenhuis liefhebber. Met dit lichtgewicht en duurzaam lemmet kan u moeiteloos door vlees snijden, waardoor het perfect is bij het koken op de BBQ of tijdens andere activiteiten zoals kampeertochten.

Kenmerken:

 • Het is gemaakt van handgesmeed eenlaags staal, waardoor het duurzaam en scherp is.
 • Deze messen zijn gemaakt van XC75 hoog koolstofstaal, waardoor ze sterk en duurzaam zijn.
 • Het stevige palissanderhouten handvat is ontworpen voor comfort en controle, waardoor het in elke situatie een goede keuze is.
 • Het ultradunne lemmet (3 mm of 0,12 inch) is perfect voor delicaat werk, en de afwerking van hoog niveau zal u er als een expert laten uitzien in elke bedrijfstak.
 • De slijphoek van 21° is agressiever dan andere contouren, maar het geeft u net dat extra beetje creativiteit.
 • De hardheid van 59 HRC betekent dat het een stijf metaal is.

3. Damas Messen – Gesmeed Servisch Mes

Dit mes is de ultieme droom voor alle koks, met zijn slanke en elegante design! De geavanceerde functies maken het prettig om mee te werken.

Dit mes is het resultaat van jaren van ontwikkeling. Het kan gebruikt worden voor zowel het thuis koken als voor uw BBQ’s, maar het ware potentieel komt naar boven wanneer u vlees of groenten hanteert – dit mes snijdt er moeiteloos doorheen zonder ook maar een kneuzing te veroorzaken.

Kenmerken:

Kwaliteitsstaal – dit lemmet is met de hand gesmeed om de beste kwaliteit te garanderen. De rand van dit mes is van hoog koolstofstaal, wat betekent dat het met gemak door zowat alles kan snijden.

Het stevig handvat van zwart Pakkahout gaat zeker jaren mee. Tot slot heeft het een ultradun lemmet en een hardheid van 58-60 HRC.

4. Damas Messen Koks Aanbieding (Servisch, Shefu & Itamae)

Deze drie messen zijn het beste gereedschap voor elke kok. Of u nu groenten of vlees wilt snijden, elk mes zal uw perfecte hulp zijn, en u kan het met gemak doen dankzij de hoogwaardige constructie van handgesmeed staal.

Dit specifiek set bestaat uit een handgesmeed Servisch mes, een handgesmeed Shefu mes, een handgesmeed Itamae mes.

Investeer in een set van deze messen, en u zal nooit meer een ander type willen gebruiken. Deze duurzame, comfortabele messen zullen een essentieel onderdeel worden van uw kookleven met hun tijdloos design, dat zeker niet snel uit de mode zal gaan.

De beste manier om ze als bundel te kopen is om waar voor je geld te krijgen, maar ze kunnen natuurlijk ook afzonderlijk worden gekocht!

Kenmerken:

Deze messen zijn eénlaags en met de hand gesmeed om een voortreffelijke rand te verkrijgen. Zij zijn gemaakt van XC75 hoog koolstofstaal. Het handvat van deze messen is gemaakt van Pakkahout, wat ze een authentiek en traditioneel uiterlijk geeft. Ze hebben allemaal een slijphoek van 16°.

Goedkope Chinese Servische messen die je op Amazon kunt vinden

5. KOPALA Keukenmes Hakker

Dit Kopala keuken- en hakmes is gemaakt van koolstof- en mangaanstaal van topkwaliteit. Roestvrije messen vergen niet veel onderhoud, maar dit type lemmet heeft wel een voordeel ten opzichte van zijn roestvrije tegenhangers, omdat ze langer scherp kunnen blijven zonder gemakkelijk te worden beschadigd door regelmatig gebruik in uw huis.

Het onderhoud is snel en eenvoudig. Na elk gebruik hoeft u alleen het overtollige water van het lemmet te vegen. Het resultaat is dat dit Kopala keukenmes hoge snijprestaties biedt en weinig inspanningen van uw kant vereist om het te onderhouden.

Kenmerken:

 • Gemaakt volgens een techniek uit Azië, is dit merk voor de moderne keuken.
 • Het lemmet is van koolstofstaal, niet van roestvrij staal. Dit betekent dat het van essentieel belang is om uw mes na gebruik schoon en droog te houden, zodat de volgende snede probleemloos verloopt.
 • Dit mes is gemaakt uit één stuk ijzer, zodat u er zeker van kunt zijn dat het handvat nooit zal loskomen.
 • Het handvat van het mes is gemaakt van Pakkahout, voor een comfortabele en stabiele grip.
 • De slanke en stijlvolle lederen mantel is perfect om uw mes in op te bergen wanneer u het niet gebruikt.
 • Koolstofstaal is beter voor messen omdat het zijn scherpte langer kan behouden dan roestvrij staal. Met de juiste zorg en onderhoud, zal u uw mes elke dag van de week kunnen gebruiken, en dit elke week.

6. XYJ Slagersmes met Volle Tang

Het is één van de beste Servische koksmessen op de markt. De fabrikant biedt zijn klanten, al meer dan drie decennia lang, lichte en hoogwaardige producten aan.

Hoog koolstofstaal creërt dit mes met een volledige tang, waardoor precisiesnijden zeer gemakkelijk wordt. Bovendien verhoogt het de sterkte, zodat dit product met gemak door alles heen kan snijden, zonder het op enigerlei wijze te beschadigen.

Het handvat bestaat hoofdzakelijk uit hout; daarom komt het totale gewicht op 607 gram – niet slecht als u bedenkt hoe duurzaam ze zijn bij het uitvoeren van zware taken zoals bv. voedselbereiding. De prijzen van dit model zijn logisch als u op zoek bent naar iets betaalbaars en toch iets van goede kwaliteit wenst.

Kenmerken:

 • Het handvat en lemmet zijn naadloos met elkaar verbonden zonder te solderen, waardoor het mes een elegante uitstraling heeft die het tot een bijzonder iets in uw keuken maakt.
 • Het mes wordt geleverd met een innovatieve lederen mantel om het lemmet te beschermen en het veilig te houden.
 • Het slagersmes van mangaanstaal heeft een stevige en duurzame rand die niet gemakkelijk zal buigen of breken.
 • Het is overwegend een Chinees keukenmes en mensen smeden het met de hand. Het kost veel tijd en moeite om het lemmet van deze messen van begin tot eind zo scherp te maken, zonder dat er machines aan te pas komen.
 • Het ergonomische handvat is gemaakt van stevig antislipmateriaal, zodat uw greep stevig en veilig blijft.
 • Omdat het gemaakt is van hoogwaardig materiaal, is het lemmet gemakkelijk schoon te maken.
 • Door natuursteenslijpers op traditionele wijze te gebruiken, verkrijgt men een scherp mes dat overal doorheen snijdt.

7. Promaja Handgemaakt Servisch Koksmes

Uitgeroepen tot het beste mes van 2018 – de Promaja. En het zijn niet alleen messen! Het veelzijdige Servische merk maakt deze messen al eeuwen. Dus naast het hakken van vlees of groenten, kan u ook uw favoriete ingrediënten in blokjes snijden of fijnhakken.

Voor wie een mes wil dat zowel mooi als scherp is, is Promaja het perfecte merk. Al hun producten worden hand gemaakt door bekwame smeden en dit met behulp van Servische Sarschach staal. Dit staal wordt gesmeed in deze messen met een bepaalde technologie om een vakkundig vervaardigd mes te creëren dat klaar is voor elke taak.

Kenmerken:

 • Dit hoogwaardige koksmes is van duurzaam staal en voorzien van een prachtig bewerkt handvat. Het is perfect voor elke professionele of thuisgebruiker.
 • Dit multifunctioneel mes is een uitstekende aanvulling op uw keukengerei en zal voor veel verschillende taken van pas komen.
 • Het lemmet voelt zich goed uitgebalanceerd aan, zodat u met weinig moeite nauwkeurig kan snijden.
 • Dit mes is zeer gemakkelijk af te wassen en te onderhouden met zijn duurzame roestvrijstalen lemmet. Olie het mes in voordat u het gebruikt – dit geeft de beste resultaten.
 • Het zwarte parkahouten handvat geeft u een stevige greep met behoud van comfort.
 • Dit mes is perfect voor het snijden van vlees en groenten, maar niet van botten.
 • Dit mes is gemaakt van kenmerkend Servisch sarchachstaal en is duurzaam en betrouwbaar.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een Servisch koksmes

Bij de aanschaf van een Servisch koksmes moet op een aantal factoren worden gelet. Hieronder hebben we ze voor uw gemak op een rijtje gezet.

Esthetiek en ontwerp

Als u op zoek bent naar een Servisch koksmes, kijk dan uit naar messen die op traditionele wijze zijn gesmeed. Een lemmet van de juiste herkomst moet van Sarschachstaal zijn gemaakt en ook verhit zijn volgens een ongebruikelijk proces, waarbij het snel wordt afgekoeld om de best mogelijke resultaten te verkrijgen.

Grootte

Elk mes is een persoonlijke aankoop, en wij raden u aan een mes te kiezen dat voor u het meest comfortabel is. Voor thuis, gewone of informele omgevingen – klein tot middelgroot zou het beste zijn, omdat het meerdere diensten mogelijk maakt zonder problemen te geven bij het gebruik van het gereedschap.

Bij de aanschaf van een nieuwe bestekset moet je altijd rekening houden met de grootte van het lemmet, want niet alle messen zijn gelijk.

Gewicht

U kan niet fout gaan met één van de messen die we hier hebben. Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit en zeer comfortabel in het gebruik, maar het belangrijkste is dat u zelf uitzoekt of dit gewicht aan uw behoeften voldoet of niet.

Grip en balans

Als het mes aan beide kanten te zwaar is of als het ongemakkelijk aanvoelt in uw handen als u er dingen mee snijdt, dan kan dit een probleem zijn. U moet een evenwicht vinden dat goed bij u past en voor welke taak dan ook die voor u ligt, dus geef niet toe tot alles perfect voelt!

Hoe gebruikt u een Servisch koksmes?

Wanneer u een koksmes vasthoudt, zorg er dan voor dat u de juiste greep gebruikt. Uw wijsvinger moet bovenop het lemmet liggen en de andere drie vingers dicht bij het hanteren, zodat u geen moeilijkheden heeft om tijdens het koken met precisie te snijden.

Wanneer u het koksmes vasthoudt, moet u ervoor zorgen dat het evenwijdig loopt met uw lichaam, zodat u optimale controle en precisie heeft bij het snijden van voedsel. Uw vingers bevinden zich dicht bij het lemmet, zodat ze het beter kunnen hanteren dan wanneer ze zich bv. vóór het lemmet bevinden, waar ze het meest nodig zijn.

Suggesties voor het schoonmaken van Servische koksmessen

De Servische lemmeten vereisen goed onderhoud en aandacht om ze in hun beste staat te behouden. Hier zijn enkele reinigingstips die u kan gebruiken voor uw Servische koksmes.

Het lemmet is van hoog koolstofstaal, dus u moet ervoor zorgen dat het droog is voordat u het opbergt of met water afspoelt. Droog het blad na elk gebruik af en laat er geen water/vloeistoffen gedurende langere tijden op staan. Het zou het beste zijn als u het mes nooit in de vaatwasmachine zou wassen.

Om uw mes in goede conditie te houden, mag u het niet laten uitdrogen. Gebruik een doek om het vocht weg te vegen, en alles komt wel goed. Om roestvorming te voorkomen,en de levensduur van uw messen te verlengen, doet u een paar druppels voedings olie op beide kanten van uw messen voordat u ze opbergt. Na verloop van tijd zal het blad een natuurlijk patina ontwikkelen dat het beschermt.

Veelgestelde vragen

Zijn Servische messen het de moeite waard?

Als u op zoek bent naar het beste Servische koksmes, zoek dan niet verder dan deze Servische messen. Dit keukengerei, van professionele kwaliteit, geeft uw kookkunsten een surplus met zijn scherpte en duurzaamheid, dus ja, ze zijn zeker de investering waard.

Hoe slijp je een Servisch mes?

De meeste mensen kiezen voor de slijpsteen om hun messen te slijpen, omdat het gemakkelijk en snel is.

Dus waar wordt een Servisch koksmes voor gebruikt?

Dit mes is ideaal voor elke kok die zijn kookefficiëntie wil maximaliseren. Het heeft een uniek mesontwerp om snel en precies te snijden, te hakken en fijn te hakken.

Zijn Koelmessen goed?

Ja, dat zijn deze messen! Ze zijn licht, dus je hebt niet veel kracht nodig bij het snijden.

Gerelateerde berichten

Een korte gids voor Damascus Bowie Messen

Een van de meest populaire messen op de markt is een Damascus Bowie mes. Ze staan bekend om hun extreme scherpte en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor diverse toepassingen….

5 Interessante Feiten over Damascus Messen

Damascus messen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, ze zijn ook verbluffend mooi en vakkundig vervaardigd. Hier zijn 5 interessante feiten over Damascus messen.

De Evolutie van Messen

Messen worden gebruikt bij elke maaltijd die u bereidt of bij elk creatief project in uw keuken, maar heeft u zich ooit afgevraagd waar messen vandaan komen en hoe ze zijn geëvolueerd?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0