5 Interessante Feiten over Damascus Messen

Als er iets is waar we van houden, dan zijn het Damascus messen. U vindt, in feite, verschillende Damascus stalen messen in onze collectie. Damascus messen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, ze zijn ook verbluffend mooi en vakkundig vervaardigd. Damascus staal staat al eeuwenlang synoniem voor luxe en kwaliteit en dat geldt ook voor het Damascus mes dat vandaag wordt gemaakt.

Wij willen ons enthousiasme over Damascus messen graag met u delen, en daarom hebben wij 5 interessante feiten over Damascus messen voor u op een rijtje gezet die u zeker moet weten. . Sommige feiten zullen u verbazen, tenzij u al een Damascus messen verzamelaar en historicus bent.

# 1 Een Rijke Geschiedenis

Damascus messen hebben een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat. Ze werden 2000 jaar geleden voor het eerst geproduceerd, en zijn door de geschiedenis heen goed gedocumenteerd. Zij werden vaak het staal van de ouden genoemd, en domineerden de wapenindustrie gedurende honderden jaren. De eerste vermeldenswaardige historische notie van Damascusstaal dateert uit de 11e en 12e eeuw, tijdens de kruistochten. Door deze gevechten werd Damascus staal bekend. U denkt misschien dat dit mes uit Damascus komt, maar het is eigenlijk terug te voeren tot Indië, waar het Telangana-, Wootz- of Ukku-staal wordt genoemd. Van daaruit vestigde het zich in Damascus, Syrië, waar het zijn naam kreeg.

#2 De oorsprong van Damascus staal

Rond de tijd dat Damascus staal opkwam, werd Wootz staal populair in de Syrische stad Damascus. Wootz staal werd ingevoerd uit Perzië en Sri Lanka, en in Syrië tot wapens gevormd. Hun ongelooflijke sterkte en kwaliteit is wat hen zo populair heeft gemaakt. Hun gebruik in de strijd is wat hun geschiedenis zo boeiend maakt, maar het is de technologie achter de creatie van dit mes die echt interessant is. Of u nu gelooft dat het in 500 AD in Indië verscheen, of dat het in Syrië werd ontdekt, dit staal is gewoon uitzonderlijk. Het spreekt vanzelf dat elk mes met een lemmet van Damascus staal iets is om te koesteren en waard is om in te investeren.

#3 Het Unieke Ontwerp

Wat Damascus messen zo mooi maakt, is het prachtige, kenmerkende patroon dat u over het gehele het lemmet kan vinden. Het golvende, waterige patroon is niet alleen het resultaat van het Damascus staal zelf, maar ook van het productieproces. Hoewel het metaal dat wij vandaag de dag bewerken niet strikt Damascus staal is, wordt het nog steeds gemaakt met behulp van billetlassen, waardoor het, het veelzijdig patroon ontwerp krijgt dat we in nu zien in kwaliteits Damascus messen.

Bij het lassen van staafjes worden verschillende staal- en/of ijzerlegeringen met elkaar vermengd door ze eerst aan elkaar te lassen en vervolgens deze totale massa meerdere malen te vouwen, waardoor u ingeklemde lagen gesmolten legeringen met verschillende tinten krijgt. Het lasproces kan worden gewijzigd om u verschillende patronen te geven.

#4 Hoe het Gemaakt Word

Patroon-gelast staal wordt gemaakt door ijzer en staal in lagen op elkaar te leggen en de metalen aan elkaar te smeden door ze bij hoge temperaturen te hameren om een gelaste verbinding te vormen. Dit kan ook worden aangeduid met de term “billet lassen”, waarbij verschillende legeringen worden gecombineerd, aan elkaar worden gelast en vervolgens meerdere plooien worden gemaakt die resulteren in de unieke marmering die Damascus messen bezitten. Een flux sluit de verbinding af om zuurstof buiten te houden. Het staal wordt verhit tot ergens tussen de 1500 en 2000 graden Fahrenheit, dus tussen de 850 en 1100 graden Celsius.

#5 Moderne Technieken

Door de oorspronkelijke methode om Damascus stalen messen te smeden, werd al snel een nieuw proces uitgevonden dat de arbeid en de kosten verminderde. Vervaardigd Damascus staat bekend als patroon-gelast staal. Het smeden, dat bestaat uit het stapelen en hameren van twee stukken metaal tot het één geheel wordt. De lagen leiden tot een gelijkaardig patroon als het originele Damascus staal.

Samengevat

Damascus staal en Damascus messen zijn heel speciaal voor ons, vanwege de geschiedenis, maar ook vanwege de manier waarop we ze maken. Elk stuk en elk patroon is liefdevol en vakkundig ontworpen voor een vlijmscherp multifunctioneel mes, dat tientallen jaren meegaat. U kan er echt niet te veel van in uw collectie hebben! Neem gerust een kijkje op onze website voor onze patroon-gelaste Damascus messen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0