Mes van hoog koolstofstaal vs. mes van roestvrij staal

Roestvrijstalen messen hebben de reputatie de beste allround messen te zijn die u kan krijgen. Onder normale omstandigheden roesten ze niet, , ze blijven goed scherp en ze zijn over het algemeen betaalbaar.

Maar vaak betekent een manusje-van-alles zijn dat je er niet echt uitblinkt in alles – hoogstens miscchien in één onderdeel. Dus, hoe zou een mes van hoog koolstofstaal zich verhouden tegenover een mes van roestvrij staal? Laten we eens kijken.

Wat is het verschil tussen een mes van hoog koolstofstaal en een van roestvrij staal?

Zowel roestvrij staal als hoog koolstofstaal zijn legeringen gemaakt van koolstof, ijzer en enkele andere elementen. Maar roestvrij staal heeft een hogere concentratie chroom, dat als een beschermlaag fungeert en corrosie en roest voorkomt.

Bovendien behoudt roestvrij staal langer zijn glans. Maar deze extra bescherming heeft ook een keerzijde. Het heeft een hoger smeltpunt, wat betekent dat het minder smeedbaar en minder veerkrachtig is, en de warmte lang niet zo goed verdeelt als staal met een hoog koolstofgehalte.

Wat betekent dit allemaal voor u? Messen van hoog koolstofstaal kunnen tot een veel scherpere rand worden geslepen. En ze houden die scherpte langer dan hun roestvrij broers. Bovendien zijn ze veel makkelijker te slijpen.

En laten we eerlijk zijn, waarom koopt u eigenlijk messen?

Koop een mes van hoog koolstofstaal en voel en zie het verschil!

Als je zoals de meesten van ons bent, koop je een mes om dingen te snijden. En het scherpere, duurzamere mes zou altijd in het voordeel moeten zijn, omdat het preciezere sneden gemakkelijker maakt. De enige reden waarom u een roestvrijstalen mes boven een koolstofstalen mes zou kunnen verkiezen, is als u uw messen in water wilt laten liggen of, laten we eerlijk zijn, als u niet het geduld heeft om ze te onderhouden.

Maar als je een keukenmes wilt dat meer is dan alleen een keukenmes… Als je een echt stuk gereedschap zoekt dat je nog jaren kunt gebruiken…. Als u een mes wilt dat beter, preciezer en met minder moeite snijdt… dan kunt u beter afzien van de goedkope roestvrijstalen messen en een echt mes kopen.

Samenvattend, koop een mes van hoog koolstofstaal. U zal er geen spijt van krijgen.

Vergeet niet een kijkje te nemen in ons assortiment 😉

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0