Het Kiezen van uw Keukenmes: Welk Mes voor Welk Gebruik?

Er is niets zo prettig als een vakkundig gemaakt mes te gebruiken om in de keuken te toveren. Is het wel leuk om te koken als u niet het juiste gereedschap heeft? Het perfecte mes wordt uw culinaire metgezel in de opwinding van het moeiteloos uitvinden van nieuwe gerechten. Aangezien jullie misschien vele jaren samen zullen doorbrengen, is het van vitaal belang een instrument van hoge kwaliteit te hebben.

Elk type mes heeft een ander doel, en u zou een collectie moeten hebben om ervoor te zorgen dat u alles aankunt, van het snijden van vis tot het hakken van groenten. We besloten te onderzoeken welk mes voor welk gebruik is. Wij willen dat u messen kiest die het koken aangenamer maken en u helpen fantastische maaltijden te bereiden.

Koksmes

Een goed koksmes is misschien wel het belangrijkste mes in uw keuken, omdat het zo veelzijdig is en elke taak kan uitvoeren die u ermee uitvoert. Een koksmes heeft een breed lemmet dat toeloopt in een punt, waardoor het uitstekend geschikt is voor hakken en fijnhakken Een chef-kok kiest gewoonlijk een mes dat comfortabel in de hand ligt – tussen de 15 en 30 centimeter lang. Koksmessen kunnen gesmeed of gestempeld zijn en hebben een stevig handvat, zodat ze stabiel zijn tijdens gebruik.

We hebben al gezegd dat het koksmes veelzijdig is en dat komt omdat het kan worden gebruikt voor hakken, snijden en fijnhakken van alles, van groenten tot vlees, en zelfs botten. Indien nodig kan het ook worden gebruikt voor delicatere taken zoals het fijnhakken van kruiden.

Veelzijdig mes

Een veelzijdig mes kan ook worden gebruikt voor sommige van de taken die een koksmes kan uitvoeren, maar niet voor alle. Het is over het algemeen korter en slanker dan een koksmes, tussen de 10 en 18 centimeter lang, met een smal lemmet en een kleine punt. Dit slankere ontwerp maakt het mogelijk dunner te snijden en gelijkmatig te fileren.

Uitbeenmes

Zoals u uit de naam kan afleiden, wordt een uitbeenmes gebruikt voor het afsnijden van vlees van het bot, het fileren van vis, en het snijden van vlees. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het schillen en snijden van groenten, zoals een schilmesje zou doen. De gemiddelde lengte van een uitbeenmes varieert van 8 tot 20 centimeter.

Broodmes

Dit is vrij eenvoudig te begrijpen, broodmessen worden gebruikt voor het snijden van brood en gebak, maar wist u dat u ze ook kan gebruiken voor het snijden van vlees, gevogelte en zeevruchten. Broodmessen zijn langer dan de meeste andere messen en hebben een gekarteld lemmet dat geschikt is voor het snijden van grote stukken voedsel. Het lemmet is tussen de10 en 25 centimeter lang.

Hakmes

Dit wordt het zwaarste en breedste mes in uw collectie en het is behoorlijk indrukwekkend in actie. Door het brede en dikke lemmet is het, het meest geschikt voor taken waarvoor een beetje kracht nodig is, zoals het verpulveren van vlees of het pletten van knoflook.

Snijmes

Een schilmesje is het beste gereedschap voor delicate taken zoals het maken van garnituren en het schillen van groenten met ninja-achtige precisie. Het lemmet is tussen de 7 tot 10 centimeter lang en heeft een spitse punt.

Steakmes

Het nederige steakmes, dat soms ook tafelmes wordt genoemd, wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het snijden van vlees, van biefstuk tot kip. De lemmeten kunnen gekarteld, half gekarteld of helemaal niet gekarteld zijn, al naar gelang uw voorkeur.

Samengevat

Nu u het unieke doel van de verschillende stijlen messen kent, wat mist u nog in uw persoonlijke collectie? Als u eenmaal bedacht heeft welk mes u nog nodig heeft in uw leven bezoek dan onze website voor een brede selectie van kwalitatieve, betaalbare messen. En als u meer begeleiding nodig heeft , neem dan contact met ons op, we helpen u graag bij uw keuze!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0