Hoe het onderscheid te zien tussen namaak en echte Damascus keukenmessen

Elke chef verdient zijn eigen Damascus stalen keukenmessen. Het probleem is dat er veel namaak messen op de markt zijn, en het kan voor een beginner moeilijk zijn om uit te maken of het om echte Damascus keukenmessen gaat of niet. De dingen zijn niet altijd zo eenvoudig als ze lijken, dus of u nu op zoek bent naar een upgrade of als u net begint met dit type van mes, is het essentieel om te weten waar u naar op zoek bent om te voorkomen dat u met een namaak mes blijft zitten.

Wat is een Damascus Staal?

Voor degenen onder u die nog niet bekend zijn met Damascus staal, het is een legering die aanvankelijk werd gebruikt bij de vervaardiging van zwaarden. Vele jaren hheft men geprobeert om uit te vinden hoe men sterke zwaarden kan maken met lemmeten die niet roesten. Door lagen metaal op elkaar te vouwen, zijn zij erin geslaagd een flexibele en toch duurzame metaallegering te ontwikkelen. Het probleem was dat, toen de zwaarden eenmaal populair begonnen te worden, veel mensen ze begonnen na te maken, en nu kan men bijna overal namaak Damascus staal vinden.

Hoe ziet een Damascus Stalen mes eruit?

Traditionele Damascus messen hebben meestal een golvend patroon over de gehele lengte van het lemmet, maar sommige moderne messen hebben dit alleen aan de voorkant.

echte Damascus stalen keukenmessen

Wat zijn Namaak Damascus Stalen Messen?

Namaak Damascus stalen messen proberen de echte na te bootsen qua uiterlijk, maar hebben een andere samenstelling.

In vergelijking daarmee zijn de echte messen meestal een legering van twee soorten staal, waardoor ze sterk en roestbestendig blijven. Namaak Damascus messen worden meestal gemaakt van één enkel roestvrij of koolstofstaal en krijgen het patroon alleen door het proces van zuur of laser etsen.

Hoe het onderscheid te zien tussen namaak en echte Damascus keukenmessen

Onderzoek de Etsing

Wanneer u controleert of uw Damascus stalen mes echt is, is het eerste wat u moet doen een goede blik werpen op de etsing. Vele namaak messen proberen deze look na te bootsen door zuur in het lemmet te etsen, maar deze zijn soms nauwelijks waarneembaar en kunnen gemakkelijk worden gemist (vooral op goedkopere modellen).

Aan de andere kant, als de etsing duidelijk zichtbaar is en goed gedaan werd, dan is het zeer waarschijnlijk dat u te maken heeft met een echt Damascus stalen mes.

Controleer de Kwaliteit van het Staal

De staalkwaliteit kan ook verraden of uw mes echt of namaak is. Echte Damascus messen worden van een hoogwaardige legering gemaakt, en dit betekent dat ze hard maar soepel zijn. Als u uw mes probeert te buigen, moet het terug in zijn rechte vorm komen zonder te breken of tekenen van slijtage te vertonen. Anderzijds zijn namaak messen gemaakt van een goedkoop staal dat zacht is en kan breken als het op een bepaalde manier gebogen word.

Als het goedkoop is, dan is het waarschijnlijk namaak.

Tenslotte is een van de gemakkelijkste manieren om te bepalen of uw Damascus stalen keukenmes een namaak is of niet, gewoon door naar het prijskaartje te kijken. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is de kans groot dat het Damascus mes dat u bekijkt, een namaak is. Overweeg, in plaats van dit mes te kopen, iets meer geld uit te geven voor een mes dat het prijskaartje waard is.

Samengevat

Het komt er gewoon op aan of u mes van echt Damascus staal is of niet. Als dat zo is, dan moet de ets zichtbaar zijn en goed gemaakt zijn. Terwijl deze messen in het verleden zeer geliefd waren, winnen ze nu snel weer aan populariteit bij chef-koks over de hele wereld, omdat ze zo goed presteren in een professionele omgeving. Het is belangrijk dat u deze tips gebruikt wanneer u een Damascus stalen mes wilt kopen om er zeker van te zijn dat u één krijgt dat van authentieke materialen is gemaakt in plaats van namaak.

Als u in de markt bent voor een kwalitatief Damascus stalen keukenmes, bezoek dan zeker onze winkel voor authentieke Damascus stalen keukenmessen. Wij voeren alleen de beste, echte Damascus stalen keukenmessen in, die zeker aan uw wensen zullen voldoen!

Gerelateerde berichten

Een korte gids voor Damascus Bowie Messen

Een van de meest populaire messen op de markt is een Damascus Bowie mes. Ze staan bekend om hun extreme scherpte en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor diverse toepassingen….

5 Interessante Feiten over Damascus Messen

Damascus messen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, ze zijn ook verbluffend mooi en vakkundig vervaardigd. Hier zijn 5 interessante feiten over Damascus messen.

De Evolutie van Messen

Messen worden gebruikt bij elke maaltijd die u bereidt of bij elk creatief project in uw keuken, maar heeft u zich ooit afgevraagd waar messen vandaan komen en hoe ze zijn geëvolueerd?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0