Damascus Automatische Messen: Een kort overzicht

Damascus Automatische messen, ook bekend als automatische switchmessen, zijn er al jaren. Het zijn messen die automatisch opengaan met een druk op een knop of een hendel op het handvat van het lemmet.

De meeste mensen denken dat ze illegaal en gevaarlijk zijn, maar bij correct gebruik kunnen ze legaal en veilig zijn. In dit artikel zullen we alles over Damascus automatische messen uit de doeken doen.

Damascus automatische messen

Wat zijn Damascus Automatische Messen

Automatische messen bestaan al meer dan 100 jaar, hoewel ze in de Verenigde Staten van Amerika tot het eind van de jaren 1950 illegaal waren. Het ontwerp van automatische messen was redelijk rechtdoorzee. Hou het mes in uw hand, druk op een knop, en het lemmet springt uit het handvat. Sommige automatische messen gebruikten in plaats daarvan een hulpmiddel; zij werkten door gebruik te maken van de zwaartekracht om het snijvlak op gang te brengen, waarna het op zijn plaats schoof wanneer aan één kant voldoende druk werd uitgeoefend.

Moderne automatische messen maken nog steeds gebruik van verschillende Damascus-stijl lemmeten, en dit geeft het mes een betere algemene kwaliteit en een langere levensduur.

Soorten Damascus Automatische Messen

Hoewel er een breed scala aan Damascus messen bestaat, hebben de meeste automatische messen twee standaard lemmetstijlen. Daarnaast zijn er enkel- en dubbelactie switchmessen.

Enkel-Actie Switch Messen

Er zijn verschillende soorten enkel-actie messen, maar het uitgangspunt is dat u op een knop moet drukken om het lemmet te openen en te sluiten. Er is slechts één automatische beweging, het lemmet schuift uit het handvat en vervolgens weer terug wanneer u de knop loslaat.

Dubbel-Actie Switch Messen

Een mes met een dubbele wisselwerking heeft twee acties: uit en in. Er moet met de duim op een knop worden gedrukt om het lemmet te activeren, maar het kan vervolgens worden gesloten door met de wijsvinger op de knop te drukken. Dit type biedt meer veiligheid voor de gebruikers en is gemakkelijker te openen.

In de VSA

Automatische Damascus messen zijn legaal, mits het lemmet minder dan 5 cm lang is. Bovendien is er geen beperking op het aantal automatische messen dat u mag bezitten, op voorwaarde dat elk mes een lemmet heeft van minder dan 10,16 cm.

Volgens de federale Switchblade Act is het in het bezit zijn van een automatisch mes door particulieren legaal. Bovendien is het bezit van automatische messen in de meeste staten toegestaan; sommige staten kunnen echter andere beperkingen hebben. Het is dus beter om uw plaatselijke wetgeving voor deze messen te controleren.

In de E.U.

VK

Het is verboden een automatisch mes in het Verenigd Koninkrijk in te voeren, te bezitten, te verkopen, te verhuren, uit te lenen of aan iemand te geven.

Frankrijk

In Frankrijk zijn automatische messen die het lemmet in het handvat verbergen en tevoorschijn komen wanneer op een knop wordt gedrukt, in strijd met de wet. Messen met een geassisteerde opening waarbij het lemmet wordt ontgrendeld met een flipper of een duimknop, zijn echter legaal voor persoonlijk gebruik thuis.

Duitsland

Veel automatische messen zijn vrijgesteld van deze regels. Als het blad aan één kant uit het handvat steekt en het gedeelte

van de rand, die uit het handvat steekt, niet langer is dan 8,5 cm en niet aan beide kanten geslepen is, dan is het in Duitsland legaal.

Waarom zou ik een Damascus automatisch mes aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een Damascus automatisch mes zou willen bezitten. De meest voor de hand liggende reden is wellicht dat het praktische hulpmiddelen zijn voor diverse doeleinden. Ze zijn gemakkelijk te openen, zelfs met één hand, en hun scherpe lemmet maakt ze ideaal voor alles, van het villen tot het doorsnijden van touw.

Maar de beste reden om een Damascus automatisch mes te bezitten is misschien wel dat het prachtige en unieke kunstwerken zijn. De ingewikkelde patronen en ontwerpen in het staal van het lemmet zijn oogstrelend en verbluffend, en elk mes is werkelijk enig in zijn soort. Of u nu op zoek bent naar een betrouwbaar dagelijks stuk gereedschap of iets moois om mee te pronken, Damascus automatische messen bieden zowel functie als vorm.

Samenvatting

Damascus Automatische Messen zijn een uitstekende investering voor elke messenliefhebber. Damascus messen zijn er al eeuwen, en hun schoonheid is ongeëvenaard in de messenwereld. Deze automatische messen zijn steeds uniek, dus ze zullen een uitstekende aanvulling op uw collectie zijn of misschien gewoon iets moois om mee te pronken als u ze niet gebruikt. Of u nu een praktisch stuk gereedschap nodig heeft om te villen of om zonder moeite een touw door te snijden, dit artikel heeft u alle informatie gegeven die u nodig heeft om te beslissen of Damascus Automatische Messen iets voor u zijn!


Op zoek naar meer informatie over Damascus messen? Bekijk onze andere blogs voor een diepgaande blik op deze prachtige en unieke messen!

Gerelateerde berichten

Een korte gids voor Damascus Bowie Messen

Een van de meest populaire messen op de markt is een Damascus Bowie mes. Ze staan bekend om hun extreme scherpte en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor diverse toepassingen….

5 Interessante Feiten over Damascus Messen

Damascus messen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, ze zijn ook verbluffend mooi en vakkundig vervaardigd. Hier zijn 5 interessante feiten over Damascus messen.

De Evolutie van Messen

Messen worden gebruikt bij elke maaltijd die u bereidt of bij elk creatief project in uw keuken, maar heeft u zich ooit afgevraagd waar messen vandaan komen en hoe ze zijn geëvolueerd?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0