Damascus Werpmessen: Wat u moet weten

Als u op zoek bent naar een mes, of het nu om snijden, werpen of andere activiteiten gaat, is de kans groot dat u Damascus werpmessen tegenkomt. Dit soort van mes heeft in de loop der eeuwen veel waardering gekregen, en zijn populariteit lijkt niet snel af te nemen.

Wat zijn Werpmessen?

Een werpmes is een mes dat u als wapen kan werpen. De classificatie van het mes is ofwel een traditioneel mes of een projectiel.

Messen zijn niet alleen bedoeld om mee te gooien, maar als u een echte ninja wil zijn, raden we u aan een paar messen van goede kwaliteit aan te schaffen, die blijven steken in alles waar ze tegenaan worden gegooid.

Is het illegaal om een werpmes te bezitten?

Het is aanvaardbaar om werpmessen te dragen zolang ze niet aan het oog ontrokken zijn. Als uw wapen langer is dan 5 tot 8 cm, kan het echter worden beschouwd als een verborgen mes en mag het lemmet niet meer dan 10 graden uit de neutrale stand zijn gestrekt; als u echter kleinere messen gebruikt die goed in één hand passen, zou het verbergen ervan niet al te veel problemen opleveren.

Er zijn met name enkele gebieden waar, in het algemeen, het dragen van messen, niet is toegestaan. Als u ze wilt gooien, kunt u het beste de wetten en voorschriften van uw stad, staat of land controleren.

Wat zijn Damascus Werpmessen?

Aangezien het in sommige gebieden illegaal is om wapens te produceren, kunnen mensen erop uit zijn om Damascus Kunai in handen te krijgen. Dit mes ontleent zijn naam aan zijn geboorteplaats, die in Japan zou liggen. Het heeft een lemmet met één rand en in het midden zijn enkele gaten geboord zodat u het beter kan vastpakken. Het is gemaakt van 440C roestvrij staal, wat het onderhoud vergemakkelijkt.

De rand is 3 inch lang, terwijl het hele mes 10 inch meet. Het heeft een handvat van koperlegering met ribbels, om uw grip te verbeteren en wegglijden te voorkomen.

Wat is Damascus Staal

Damascus staal is een bijzondere metaalsoort die bekend staat om zijn schoonheid en duurzaamheid. Het is echter ook de moeite waard om te beschouwen hoe hard dit kostbare materiaal blijft, zelfs wanneer het door uitdagende omstandigheden, zoals bv een gevecht, wordt blootgesteld!

Wapens gemaakt van Damascus-staal zijn meestal superieur aan hun tegenhangers gemaakt van ijzer, omdat ze goed scherp blijven en toch flexibel zijn. Daardoor kunnen zij vijanden met groter gemak verscheuren – en niet te vergeten schitteren deze zwaarden helder bij kaarslicht of zelfs zonlicht zonder ook maar enige glans te verliezen, iets wat de meeste andere stoffen niet kunnen.

Soorten Damascus Werpmessen

Damascus messen hebben een lange en beschreven geschiedenis, met verschillende lemmeten die op de markt verkrijgbaar zijn. We bekijken de meest voorkomende typen van Damascus werpmessen en bespreken ook wat ze uniek maakt. Of u nu een verzamelaar bent of een fanaat, deze informatie zal u helpen het beste mes voor uw behoeften te kiezen. Blijf veilig en veel werp plezier!

Gegoten Damascus staal – Damascus staal combineert twee of meer metalen, elk met metallurgische kenmerken. Het begint als een staaf metaal en ondergaat superplastische vorming, waarbij het wordt samengesmeed tot één massa die zowel van hoog koolstofstaal als roestvrij staal kan zijn.

Bij verhitting vloeit de binnenkant in de buitenste laag door diffusiebinding. Door afkoeling ontstaat dan een staalgradiënt, waarbij elke laag zijn specifieke eigenschappen en kenmerken heeft.

Titanium Damascus Staal – Titanium Damascus stalen messen produceren ongelooflijke messen omdat titanium de hoogste sterkte/gewicht verhouding heeft van alle metalen. Bovendien kan het langer scherp blijven dan andere materialen, en dit is te danken aan het vermogen van titanium om metaalvermoeidheid tegen te gaan.

Natuurlijk heeft dit materiaal dezelfde eigenschappen als gewone Damascus stalen bladen — soepelheid en scherpte met minimale afbrokkeling of breuk.

Wolfraam Damascus Staal – Messen van Wolfraam Damascus staal zijn betrouwbare gereedschappen omdat ze supersterk uit de smederij komen en tegen een stootje kunnen. Het lemmet heeft een ongelooflijke hardheid en is bestand tegen grote schokken, zodat u het kan gebruiken als graaf- of wrikgereedschap zonder bang te hoeven zijn dat de rand breekt.

Het heeft ook uitstekende anticorrosie-eigenschappen, nog een voordeel ten opzichte van de andere messen die niet zo veerkrachtig zijn.

Patroon Gelast Damascus Staal – Damascusstalen lemmeten worden vervaardigd door lagen koolstofstaal afwisselend met laag koolstofstaal te lassen, om flexibele bladen met een harde snijkant te produceren.

Zijn Damascus werpmessen het de moeite waard?

Damascus werpmessen zijn zeker de moeite waard, alleen al vanwege hun duurzaamheid. Het lemmet is gemaakt van het beste roestvrije staal dat verkrijgbaar is, waardoor het uitstekende anticorrosie-eigenschappen heeft die ervoor zorgen dat uw mes roestvrij is en een leven lang kan meegaan.

Damascus Kunai werpmessen zijn geliefd bij de echte fanatici omdat ze gemakkelijk vast te houden en te gebruiken zijn. Dit omdat elk handvat met de hand gemaakt is. Ze zijn ook relatief licht van gewicht en makkelijk om mee te nemen in een schede of holster, of u nu op een doel oefent of u zich voorbereidt voor een opkomend gevecht.

U kunt een Damascus stalen lemmet vinden dat aan uw wensen voldoet, maar doe de aankoop niet zonder eerst wat onderzoek te doen. Het zal een investering voor u zijn en zo moet het ook aanvoelen!

Als u op zoek bent naar een Damascus mes van hoge kwaliteit, bekijk dan zeker de selectie bij Damas Messen. Onze messen zijn gemaakt van het beste Damascus staal dat verkrijgbaar is, en ze zijn perfect voor verzamelaars en liefhebbers. Met een verscheidenheid aan messen om uit te kiezen, hebben wij zeker het perfecte mes voor uw behoeften.

Gerelateerde berichten

Een korte gids voor Damascus Bowie Messen

Een van de meest populaire messen op de markt is een Damascus Bowie mes. Ze staan bekend om hun extreme scherpte en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor diverse toepassingen….

5 Interessante Feiten over Damascus Messen

Damascus messen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, ze zijn ook verbluffend mooi en vakkundig vervaardigd. Hier zijn 5 interessante feiten over Damascus messen.

De Evolutie van Messen

Messen worden gebruikt bij elke maaltijd die u bereidt of bij elk creatief project in uw keuken, maar heeft u zich ooit afgevraagd waar messen vandaan komen en hoe ze zijn geëvolueerd?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0