Een gids voor Damascus fileer messen

Damascus fileermessen zijn geen doorsnee type van messen, want ze worden wereldwijd veel gebruikt door zowel professionele chefs en thuiskoks. Dus haal vandaag nog uw innerlijke chef naar boven door uw eigen unieke Damascus mes te bezitten of, nog beter, de hele set van Damascus messen.

een man die Damascus fileer messen gebruikt

Waar worden Damascus fileermessen voor gebruikt?

Een vis fileermes is een essentieel mes voor thuis of commercieel gebruik. Het meet tussen de 13 tot 23 centimeter (of 5 tot 9 inch). De grootte van uw Damascus fileermes hangt af van de grootte van de vis die u wilt fileren. Naast een comfortabel en niet-poreus heft is het fileermes een flexibel mes, ook wel flexmes genoemd. Het Damascus flex mes heeft een scherp, dun en flexibel lemmet om uw vis met precisie te fileren.

Uitbeenmes vs. Fileermes

Onze Damascus messen en Damascus fileermessen worden met dezelfde methoden en van dezelfde kwaliteit staal gemaakt.

Net als de Damascus fileermessen, bieden de Damascus uitbeenmessen scherpe en veerkrachtige lemmeten met stevige, comfortabele en niet poreuze handvatten. Ze lijken op elkaar, maar kan u ze uit elkaar houden?

De lemmeten van uitbeenmessen kunnen in 2 hoofdtypen worden onderverdeeld, dit zijn:

Stijf lemmet

De hoogte van dit lemmet is soms korter, en de afmetingen variëren van 16,5 centimeter tot 22,5 centimeter (of 6,5 inch tot 9 inch). Deze messen zijn zeer stevig en worden bij uitstek gebruikt voor het snijden van taai vlees zoals rund-, varkens- of lamsvlees. Dit type van mes is ook goed voor het snijden en navigeren rond gewrichten met veel bindweefsel, zoals varkensspek of runderschenkel.

Semi-flexibel uitbeenmes

Daarentegen variëren de afmetingen van deze messen van 12,5 centimeter tot 16,5 centimeter (of 5 inch tot 6,5 inch). In vergelijking met de uitbeenmessen met een stijf lemmet hebben half-flexibele uitbeenmessen een iets grotere lemmethoogte, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere en zachtere vleessoorten, zoals gevogelte en wild.

Wat is Damascus Staal?

Rond 900 na Christus werd Damascus staal uitgevonden. De naam zou afkomstig kunnen zijn van het woord “damas”, het stamwoord voor “bewaterd” in het Arabisch, of van de stad Damascus, Syrië. Sindsdien heeft Damascus staal lange tijd bewezen superieur te zijn aan andere staalsoorten.

Patroon-gelast staal wordt gemaakt door ijzer en staal in lagen op elkaar te leggen en de metalen aan elkaar te smeden door ze bij hoge temperaturen te hameren om een gelaste verbinding te vormen.

Damascus staal kan herkend worden aan het golvende of waterige patroon, dat een unieke schoonheid toevoegt aan de messen, waardoor het moeilijk wordt om er niet verliefd op te worden. Bovendien is Damascus staal duurzaam, hard, en kan het flexibel zijn voor het smeden van het perfecte fileermes.

Voordelen van Damascus Fileermessen

Elke visliefhebber en fijnproever moet weten dat Damascus fileermessen het meest geschikt zijn voor het bereiden en snijden van vis. Fileermessen zijn ook uitstekend geschikt om vlees van been te verwijderen, een proces dat algemeen bekend staat als fileren. Bovendien zorgen Damascus stalen fileermessen, die zeer scherp, dun en soepel zijn, voor perfecte sneden zonder uw delicate vis te ruïneren. Dus of het nu kabeljauw, tonijn of zalm is, u moet zonder enige twijfel een fileermes gebruiken.

De beste fileermessen van Damascus staal behouden langer hun scherpte dan de meest courant geproduceerde kwaliteitsmessen, en het is ook gemakkelijk om de scherpe rand van uw mes te behouden. Omdat patroongelast staal gewoonlijk echter vrij stijf is, is het vrij ongewoon om er fileermessen van te vinden. Zoals jullie allemaal moeten weten, een gelukkig mes is een gelukkig leven.

Als u op zoek bent naar een nieuw mes om aan uw keukenarsenaal toe te voegen, raden wij u aan onze verschillende selecties can Damascus messen eens uit te proberen!

Gerelateerde berichten

Een korte gids voor Damascus Bowie Messen

Een van de meest populaire messen op de markt is een Damascus Bowie mes. Ze staan bekend om hun extreme scherpte en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor diverse toepassingen….

5 Interessante Feiten over Damascus Messen

Damascus messen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, ze zijn ook verbluffend mooi en vakkundig vervaardigd. Hier zijn 5 interessante feiten over Damascus messen.

De Evolutie van Messen

Messen worden gebruikt bij elke maaltijd die u bereidt of bij elk creatief project in uw keuken, maar heeft u zich ooit afgevraagd waar messen vandaan komen en hoe ze zijn geëvolueerd?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0