De 8 Belangrijkste Messen in Uw Keuken

Elke chef-kok of thuiskok heeft zijn favoriete gereedschap, gadget, of stuk uitrusting waar hij niet zonder kan, en voor de meeste culinaire professionals is dat hun vertrouwde mes. Messen kunnen tientallen jaren meegaan, of soms voor altijd, dus dit is een uiterst belangrijk paring. Een goed mes is een hoogwaardig gebruiksvoorwerp, vervaardigd uit staal, dat lang scherp blijft en een leven lang mee kan gaan. Damas Messen worden gesmeed uit Damascus koolstof staal en deze vlijmscherpe lemmeten zijn uitstekend geschikt voor het hakken en snijden van een verscheidenheid aan materialen.

Een simpele zoektocht op het internet levert een duizelingwekkende hoeveelheid aan opties op, maar met zoveel variëteit en stijlen, welk mes past bij uw behoeften? U moet niet alleen rekening houden met de technische kenmerken van een mes, maar ook met wat voor u het meest comfortabel aanvoelt. Wij hebben besloten de verschillende soorten messen eens onder de loep te nemen en u over elke stijl iets meer te vertellen.

Koksmes

Soms wordt het kook mes genoemd, maar het koksmes is waarschijnlijk het belangrijkste mes in de keuken. Het heeft een breed lemmet dat aan het eind toeloopt tot een punt van tussen de 6 tot 12 duim. Koks met kleinere handen zullen een kleiner lemmet nodig hebben, dus deze variatie in lengte is te wijten aan functionaliteit. Het kan worden gesmeed zoals een Damascus mes of gestempeld worden, maar gesmeed is beter voor veelvuldig gebruik. Dit mes kan voor vrijwel elke taak in uw keuken worden gebruikt, van het hakken van groenten tot het snijden van vlees en alles daartussenin.

Santoku Mes

Het Santoku mes is de Japanse versie van het koksmes. Het is korter en dunner en wordt vaak gebruikt door koks met kleinere handen. Vanwege het platte lemmet is het niet geschikt voor het fijnhakken van kruiden, maar wel voor het snijden van groenten.

Uitbeenmes

Uitbeenmessen zijn uitstekend om het bot van het vlees te scheiden. Daar hebben ze tenslotte hun naam aan te danken. Behalve voor het fileren van vis, kan een uitbeenmes ook worden gebruikt voor het schillen en snijden van groenten. De lengte van het blad kan variëren van 3 tot 8 duim, met verschillende breedten.

Broodmes

Ben je wel een volwassene als u geen broodmes heeft? Het doel van dit mes ligt voor de hand, hoewel het heel nuttig is voor het snijden van gebak en soms van vlees zoals gevogelte of zeevruchten. Het lemmet is gewoonlijk tussen de 7 en 10 duim en is gekarteld. Broodmessen voorkomen dat u uw brood platdrukt terwijl u het snijdt.

Hakmes

Hakmessen zijn zo indrukwekkend om te zien, ze zijn de dikste en zwaarste messen in een keuken. Het heeft een dikke ruggengraat en een zeer breed lemmet. Het snijdt moeiteloos door vlees, en andere harde materialen zoals bv. pompoenen. Dankzij het brede lemmet kunt u ook vlees kloppen en knoflook pletten.

Snijmes

Snijmessen zijn een leuke accessoire als u graag decoratieve elementen voor uw borden creëert. Het lemmet van 3 tot 4 inch met een spitse punt is ideaal voor het schillen van fruit en het snijden van groenten in modieuze vormen.

Steakmes

Dit is een mes dat u elke dag zou moeten zien, in elk restaurant of keuken – het steakmes. Een steakmes kan ook een tafelmes worden genoemd. Steakmessen kunnen al dan niet gekarteld zijn; de gekartelde versie blijft langer scherp, terwijl de niet-gekartelde messen sneller bot worden maar gemakkelijker te slijpen zijn.

Nu u alle informatie heeft die nodig is om slimme keuzen te maken, hoeft u er alleen nog maar voor te zorgen dat u messen hebt die aan uw eisen voldoen. Als u de beste chef-kok wil zijn – professioneel of thuis – moet u een paar van deze messen aan de collectie in uw keuken toevoegen.

Zijn er van deze messen die ontbreken in uw collectie? Vind uw volgende mes bij Damas Messen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0